Smaakvolle Stoofperen met Kaneel

Smaakvolle Stoofperen met Kaneel

Smaakvolle Stoofperen met Kaneel

Heerlijke stoofperen met een aromatische kaneelsmaak, ideaal als bijgerecht of dessert voor een speciale gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kg peren Gieser Wildeman
  • 1 kaneelstokje
  • 3 dl rode wijn Merlot of bessensap
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels perenrood suiker met kleurstof

Instructies

  • Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Meng de rode wijn (of bessensap), water en perenrood suiker met kleurstof in een pan.
  • Voeg het kaneelstokje toe.
  • Leg de peren in de pan en breng het geheel op matig vuur aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de peren 2½ tot 3 uur stoven, totdat ze zacht zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze stoofperen passen goed bij een glas Merlot of een lichte, fruitige rode wijn. Als alternatief kun je kiezen voor een zoete dessertwijn.
 

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.2 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland