Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 1 winterpeen ca. 200 g
- 1 rode ui
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 schaal shoarmareepjes ca. 300 g
- 2 eetlepels Japanse sojasaus of 1 eetlepel ketjap manis
Instructies
- Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de stronk indien nodig in stukjes.
- Schil de winterpeen dun en snijd in lange plakken, vervolgens in reepjes.
- Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne boogjes.
- Verhit de olie in een grote wok.
- Roerbak de ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur gedurende 2 minuten.
- Voeg de knoflook en shoarmareepjes toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg de broccoliroosjes toe en bak nog 1-2 minuten mee.
- Voeg de sojasaus en 3 eetlepels water toe.
- Bak het gerecht op hoog vuur nog 1-2 minuten al omscheppend.
- Breng op smaak met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze broccolischotel met shoarmareepjes vraagt om een lichte rode wijn, zoals een Merlot of een Pinot Noir. Hun fruitige en soepele karakter vormt een mooie aanvulling op de kruidige en hartige smaken van het gerecht.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g