Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo procureur op kamertemperatuur
Voor de kruidenrub:
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel venkelzaad
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de kruidenrub in een kom.
- Wrijf het stuk procureur grondig in met de kruidenrub, zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
- Leg het gemarineerde vlees in een braadslede.
- Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en laat het vlees 4 uur garen op 120 °C.
- Verhoog na 4 uur de temperatuur van de oven naar 150 °C en laat het vlees nog 3 uur verder garen.
- Controleer de kerntemperatuur van het vlees, deze moet tussen de 85 en 90 °C zijn om te weten dat het gaar is.
- Haal de pulled pork uit de oven en laat het nog 30 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Dit maakt het vlees nog malser.
- Trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot het de gewenste textuur heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pulled pork met een smakelijke (barbecue)saus, koolsalade en vers brood.
Geniet van deze heerlijke, langzaam gegaarde pulled pork als hoofdgerecht voor een smaakvolle maaltijd!
Geniet van deze heerlijke, langzaam gegaarde pulled pork als hoofdgerecht voor een smaakvolle maaltijd!
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g