Smalandska raggmunkar

Aardappelkoekjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1250 gr aardappels geschilde en in blokjes
  • gesneden
  • 1 ½ theelepel zout
  • water
  • ½ kop olie

Instructies

  • Laat een mixer op de hoogste snelheid draaien en doe er elke keer een paar aardappelblokjes in tot ze alle zijn fijngehakt.
  • Voeg zout en eventueel enkele druppels water toe.
  • Verhit in een grote koekenpan een dun laagje olie, doe voor elk koekje 2-3 eetlepels van het
  • aardappelmengsel in de hete pan, laat het beslag rond uitlopen en bak de koekjes op matig vuur aan iedere kant goudbruin en knapperig.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Zweden