Smashed Burger met Gekaramelizeerde Uien

Smashed Burger met Gekaramelizeerde Uien

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 600 g rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 grote ui in dunne plakjes gesneden
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Optionele toppings:

  • sla
  • tomaat
  • augurk
  • mayonaise
  • ketchup

Instructies

  • Verhit een koekenpan ( of bbq) op middelhoog vuur en voeg de plakjes ui toe.
  • Bak ze langzaam in 15-20 minuten goudbruin en gekarameliseerd.
  • Zet apart.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Bestrijk de pan lichtjes met olijfolie.
  • Leg de gehaktballen in de grillpan en gebruik een spatel om ze stevig plat te drukken tot dunne burgers.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Bak de burgers aan elke kant 2-3 minuten, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  • Leg op elke burger een plakje cheddar kaas en laat het smelten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort in de grillpan.
  • Beleg de onderste helft van elk broodje met een gehaktburger, een portie gekarameliseerde uien en eventuele andere gewenste toppings.
  • Plaats de bovenste helft van de broodjes erop en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een koele, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Malbec past goed bij de rijke smaken van de smash burger.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst America