Smeuïge Bananen-Ei Pannenkoeken
Smeuïge bananen-ei pannenkoeken
Perfect voor ontbijt of een lichte snack
Maak ze snel en eenvoudig met rijpe bananen
Heerlijk met vers fruit, honing of roomijs
Ingrediënten
- 2 grote rijpe bananen
- 2 grote eieren
- ¼ kopje honing of ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-aroma
- ½ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel kaneelpoeder optioneel
- 1 eetlepel kokosolie of boter om de pan in te vetten
- ¼ kopje chocoladechips of gehakte noten optioneel
Instructies
- Instructies:
- Plet de bananen in een kom met een vork tot een gladde puree.
- Meng de eieren, honing of ahornsiroop, vanille-aroma, bakpoeder, zout en kaneel (indien gebruikt) door de gepureerde bananen.
- Roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Voeg eventueel chocoladechips of gehakte noten toe.
- Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en vet deze in met een dunne laag kokosolie of boter.
- Giet ongeveer 1/4 kopje van het beslag in de pan voor elke pannenkoek en spreid uit tot een kleine ronde vorm.
- Bak 2-3 minuten aan elke kant tot de pannenkoeken goudbruin en volledig gaar zijn.
- Controleer met een tandenstoker of ze klaar zijn.
- Haal de pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord.
- Serveer met toppings zoals vers fruit, honing, ahornsiroop, poedersuiker of een bolletje roomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio om de zoetheid van de pannenkoeken te complementeren.Voedingswaarden
Serving: 1 pannenkoek | Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 12 g