Smeuïge Bananen-Ei Pannenkoeken

Smeuïge Bananen-Ei Pannenkoeken

Smeuïge Bananen-Ei Pannenkoeken

Smeuïge bananen-ei pannenkoeken Perfect voor ontbijt of een lichte snack Maak ze snel en eenvoudig met rijpe bananen Heerlijk met vers fruit, honing of roomijs
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote rijpe bananen
  • 2 grote eieren
  • ¼ kopje honing of ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel kaneelpoeder optioneel
  • 1 eetlepel kokosolie of boter om de pan in te vetten
  • ¼ kopje chocoladechips of gehakte noten optioneel

Instructies

  • Instructies:
  • Plet de bananen in een kom met een vork tot een gladde puree.
  • Meng de eieren, honing of ahornsiroop, vanille-aroma, bakpoeder, zout en kaneel (indien gebruikt) door de gepureerde bananen.
  • Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Voeg eventueel chocoladechips of gehakte noten toe.
  • Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en vet deze in met een dunne laag kokosolie of boter.
  • Giet ongeveer 1/4 kopje van het beslag in de pan voor elke pannenkoek en spreid uit tot een kleine ronde vorm.
  • Bak 2-3 minuten aan elke kant tot de pannenkoeken goudbruin en volledig gaar zijn.
  • Controleer met een tandenstoker of ze klaar zijn.
  • Haal de pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord.
  • Serveer met toppings zoals vers fruit, honing, ahornsiroop, poedersuiker of een bolletje roomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio om de zoetheid van de pannenkoeken te complementeren.

Voedingswaarden

Serving: 1 pannenkoek | Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Fruit / Ontbijt / Pannenkoeken / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch