Smeuïge Bierworstjes met Champignons en Tomaat
Deze bierworstjes worden langzaam gegaard in een rijke saus van dubbelbier, champignons en cherrytomaatjes. Heerlijk als borrelhapje of hoofdgerecht!
Ingrediënten
- 4 saucijzenworstjes
- 250 g champignons hele of gehalveerde
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 flesje dubbelbier
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- ½ dl room
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de saucijzen rondom bruin.
- Voeg de champignons, cherrytomaatjes, rozemarijn en fijngehakte knoflook toe.
- Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel 5 minuten mee.
- Blus af met het dubbelbier en laat het geheel op middelhoog vuur inkoken tot een dikke saus ontstaat.
- Dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Roer vlak voor het serveren de room door de saus en laat nog 2 minuten mee verwarmen.
- Serveer de bierworstjes met de saus en geniet ervan als borrelhapje of met aardappelpuree als hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de worstjes, maar een Belgisch dubbelbier blijft de perfecte combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 5 g