Smeuïge Kaneelrolletjes uit de Airfryer
Verwen jezelf met deze snel te maken kaneelrolletjes uit de airfryer. De combinatie van kaneel, suiker, en krokant croissantdeeg maakt dit een onweerstaanbaar tussendoortje!
Equipment
- mes
- Kwastje voor boter
Ingrediënten
- 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
- 50 gram gesmolten boter
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels suiker
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Rol het croissantdeeg uit op een vlakke ondergrond.
- Besmeer het deeg met de gesmolten boter.
- Strooi de kaneel en suiker gelijkmatig over het deeg.
- Rol het deeg strak op tot een rol.
- Snijd de rol in stukjes van ongeveer 2-3 cm breed.
- Zet de rolletjes rechtop in een ingevette ovenschaal.
- Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met een beetje extra gesmolten boter.
- Bak de kaneelrolletjes 8 minuten in de airfryer op 180 graden Celsius.
- Controleer of ze gaar zijn; voeg indien nodig een paar extra minuten toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze kaneelrolletjes met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een kop warme chocolademelk.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 7 g