Smoky Nacho Kaasdip met een Kick

Smoky Nacho Kaasdip met een Kick

Porties: 1 schaaltje
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 milliliter volle melk
  • 150 milliliter slagroom
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 flinke theelepel maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • 1 zak nacho chips
  • ¼ rode ui
  • Peterselie
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de slagroom en melk in een steelpannetje.
  • Houd een beetje melk apart voor later gebruik.
  • Pel het teentje knoflook en pers het uit boven de pan.
  • Voeg de geraspte cheddar kaas toe en laat smelten terwijl je roert met een garde.
  • Breng op smaak met Hot & Spicy Kruidenmix en een snufje zout.
  • Meng de maïzena met de achtergehouden melk.
  • Roer goed door met een lepeltje en voeg toe aan de nacho kaasdip.
  • Verwarm de dip tot deze de gewenste dikte heeft, terwijl je blijft roeren met een garde.
  • Giet de dip in een serveerschaaltje.
  • Laat een beetje afkoelen, maar zet het niet in de koelkast, aangezien de dip na verloop van tijd steviger wordt.
  • Snipper de rode ui en meng het met gehakte peterselie.
  • Strooi dit mengsel over de dip en serveer met een zak nacho chips.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij deze pittige nacho kaasdip past een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. Deze wijnen helpen de smaken in balans te brengen en verfrissen het gehemelte na elke smaakvolle hap van de dip.

Voedingswaarden

Calories: 175 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Saus