Sneeuwkoekjes van Allerhande

Sneeuwkoekjes van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g gemalen kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Splits de eieren, bewaar alleen de eiwitten.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout met een mixer stijf tot er glanzende pieken ontstaan.
  • Voeg tijdens het mixen de poedersuiker en vanillesuiker toe.
  • Houd een gedeelte van de kokos apart en spatel de rest door het stijfgeklopte eiwit.
  • Schep 20 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ca. 25 min. in het midden van de oven.
  • Laat 10 min. afkoelen.
  • Bestrooi de koekjes met de rest van de kokos.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden.
Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel en bestrooi voor serveren met de achtergehouden kokos
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek