Een vrolijk gepresenteerde magnetronbloemkoolschotel in een rustieke Mexicaanse kom, gegarneerd met verse kruiden en limoenpartjes, tegen een kleurrijke achtergrond met traditionele Mexicaanse patronen en warme tinten. 🌟🥦🇲🇽

Snel Bereide Bloemkool uit de Magnetron

Een snelle en eenvoudige manier om bloemkool perfect te bereiden in de magnetron. Binnen 15 minuten heb je een smakelijk bijgerecht op tafel!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Magnetronbestendige schaal met deksel
  • scherp mes

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • Klontje boter
  • Scheutje citroensap

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en was ze grondig.
  • Plaats de bloemkoolroosjes in een magnetronbestendige schaal met deksel.
  • Voeg 1 eetlepel water toe aan de bloemkool.
  • Kook de bloemkool 8 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Laat de bloemkool 3 minuten nagaren in de schaal voordat je het serveert.
  • Voeg naar wens een klontje boter en een scheutje citroensap toe voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveertip:
    Serveer de magnetronbloemkool met een klontje gesmolten boter en een paar druppels citroensap voor een frisse smaak.
    Wijnadvies:
    Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling past perfect bij dit frisse en eenvoudige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Magnetron koken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch