Snel Bereide Bloemkool uit de Magnetron

Een vrolijk gepresenteerde magnetronbloemkoolschotel in een rustieke Mexicaanse kom, gegarneerd met verse kruiden en limoenpartjes, tegen een kleurrijke achtergrond met traditionele Mexicaanse patronen en warme tinten. 🌟🥦🇲🇽

Snel Bereide Bloemkool uit de Magnetron

Een snelle en eenvoudige manier om bloemkool perfect te bereiden in de magnetron. Binnen 15 minuten heb je een smakelijk bijgerecht op tafel!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Magnetronbestendige schaal met deksel
  • scherp mes

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • Klontje boter
  • Scheutje citroensap

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en was ze grondig.
  • Plaats de bloemkoolroosjes in een magnetronbestendige schaal met deksel.
  • Voeg 1 eetlepel water toe aan de bloemkool.
  • Kook de bloemkool 8 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Laat de bloemkool 3 minuten nagaren in de schaal voordat je het serveert.
  • Voeg naar wens een klontje boter en een scheutje citroensap toe voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveertip:
    Serveer de magnetronbloemkool met een klontje gesmolten boter en een paar druppels citroensap voor een frisse smaak.
    Wijnadvies:
    Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling past perfect bij dit frisse en eenvoudige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Magnetron koken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch