Snelle Vegetarische Erwtensoep

Snelle Vegetarische Erwtensoep

Een snelle en voedzame vegetarische erwtensoep, perfect voor koude winterdagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij in brokken
  • 1 liter water
  • 1 pak wortelenstamp met ui
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 preien in ringen (1/2 prei apart houden voor garnering)
  • 3 wortelen in dunne plakjes
  • 400 gram spliterwten
  • 1 klein potje erwten
  • 1 vegetarische rookworst
  • Vegetarische kipstukjes

Instructies

  • Snijd de prei in ringen en houd 1/2 prei apart voor de garnering.
  • Kook deze 1/2 prei kort en zet opzij.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote soeppan en voeg de groentebouillonblokjes toe.
  • Voeg de gesneden prei (behalve de 1/2 voor garnering), knolselderij, wortelenstamp met ui, en spliterwten toe aan de bouillon.
  • Laat de soep op laag vuur sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 30 minuten.
  • Gebruik een keukenmachine of staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
  • Voeg de vegetarische rookworst, vegetarische kipstukjes, en de groenten voor de garnering (erwten, wortelschijfjes en de gekookte 1/2 prei) toe aan de soep.
  • Laat de soep nog even doorwarmen op laag vuur.
  • Serveer de soep warm, eventueel met roggebrood of gebakken broodblokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals Pinot Blanc of een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij deze erwtensoep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch