Snelle Zoete Aardappelchili met Peterselieroom

Snelle Zoete Aardappelchili met Peterselieroom

Snelle Zoete Aardappelchili met Peterselieroom

Een snelle en voedzame zoete aardappelchili, ideaal voor drukke dagen. Serveer met een frisse peterselieroom en knapperig stokbrood.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Easy Veggie Zoete aardappel 450 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 blikken gepelde tomaten elk 400 g
  • 250 g kidneybonen uit blik uitgelekt
  • 2 takjes peterselie fijngehakt
  • 125 g zure room
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de geperste knoflook toe en fruit gedurende 1 minuut.
  • Voeg de Aviko Easy Veggie Zoete aardappel toe, bestrooi met gemalen komijn, en bak nog 5 minuten terwijl je regelmatig omschept.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk.
  • Draai het vuur laag zodra het vocht begint te koken en laat de chili afgedekt 10 minuten stoven.
  • Voeg na 5 minuten de uitgelekte kidneybonen toe en roer goed door.
  • Hak intussen de peterselie fijn en meng deze door de zure room.
  • Breng de chili op smaak met zout en peper.
  • Serveer de chili met een lepel peterselieroom en een stuk stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een glas verfrissende limonade.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch