Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram spliterwten
- 3 liter bouillon van 2 biologische bouillonblokjes of 5 el veggie poeder mix
- 1 grote winterwortel
- 1 zoete aardappel
- 1 grote ui
- 300 gram knolselderij
- 3 bosuitjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 laurier bladen
- 1 tl geelwortel cayennepeper en kerriepoeder
- 120 gram witte bonen uit een pot
- 2 takjes tijm
- handje vol peterselie
- 6 sprietjes bieslook garnering
Instructies
- Kook de spliterwten in de bouillon met de laurierbladen in 30 minuten gaar.
- Schep het schuim van de pan.
- Het schuimen stopt meestal nadat je het 10 minuten hebt gekookt.
- Snijd ondertussen de winterwortel, zoete aardappel, uien, knolselderij en peterselie in kleine stukjes.
- Knijp de knoflook fijn met een pers.
- Voeg de groenten en de kruiden toe aan de bouillon en kook alles vervolgens nog 45 minuten zachtjes op een laag vuurtje.
- Haal de laurier bladen uit de soep en mix daarna alles met een staafmixer (optioneel).
- Serveer de soep in een kom en knip er bieslook overheen.