Snert van Hetty van Es

Snert

Snert van Hetty van Es

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 3 liter bouillon van 2 biologische bouillonblokjes of 5 el veggie poeder mix
  • 1 grote winterwortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 grote ui
  • 300 gram knolselderij
  • 3 bosuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 laurier bladen
  • 1 tl geelwortel cayennepeper en kerriepoeder
  • 120 gram witte bonen uit een pot
  • 2 takjes tijm
  • handje vol peterselie
  • 6 sprietjes bieslook garnering

Instructies

  • Kook de spliterwten in de bouillon met de laurierbladen in 30 minuten gaar.
  • Schep het schuim van de pan.
  • Het schuimen stopt meestal nadat je het 10 minuten hebt gekookt.
  • Snijd ondertussen de winterwortel, zoete aardappel, uien, knolselderij en peterselie in kleine stukjes.
  • Knijp de knoflook fijn met een pers.
  • Voeg de groenten en de kruiden toe aan de bouillon en kook alles vervolgens nog 45 minuten zachtjes op een laag vuurtje.
  • Haal de laurier bladen uit de soep en mix daarna alles met een staafmixer (optioneel).
  • Serveer de soep in een kom en knip er bieslook overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch