Snickerdoodles Koekjes
Heerlijke, knapperige snickerdoodles die je snel kunt maken. Variëren kan met rozijnen, chocolade of gember voor een extra twist.
Equipment
- vork
Ingrediënten
- 1 ei
- 165 gram zeer fijne kristalsuiker
- 190 gram bloem
- ¼ theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel wijnsteenzuur
- 225 gram boter
- ½ theelepel zuiveringszout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC/gasstand 4.
- Zeef de bloem met het wijnsteenzuur, zuiveringszout en de helft van de kaneel in een kom en voeg het zout toe.
- Klop de boter met 2 eetlepels suiker romig in een andere kom.
- Roer het ei door het botermengsel.
- Meng de droge ingrediënten door het botermengsel totdat een glad deeg ontstaat.
- Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Meng de achtergehouden suiker met de kaneel.
- Vorm balletjes van het deeg en rol ze door de kaneelsuiker.
- Leg de balletjes met 5 cm tussenruimte op een bakplaat.
- Druk de balletjes met een vork iets platter.
- Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen.
- Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de snickerdoodles met een glas koude melk voor een heerlijk snackmoment.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past perfect bij de kaneelsmaak van deze koekjes.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 15 g