Snickerdoodles Koekjes

Een rustieke oude houten tafel met een bord goudbruine snickerdoodle koekjes, licht gebarsten en omhuld met kaneelsuiker. Ernaast staat een glas koude melk en een kaneelstokje voor een gezellig snackmoment.

Snickerdoodles Koekjes

Heerlijke, knapperige snickerdoodles die je snel kunt maken. Variëren kan met rozijnen, chocolade of gember voor een extra twist.
Porties: 24
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 165 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 190 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel wijnsteenzuur
  • 225 gram boter
  • ½ theelepel zuiveringszout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC/gasstand 4.
  • Zeef de bloem met het wijnsteenzuur, zuiveringszout en de helft van de kaneel in een kom en voeg het zout toe.
  • Klop de boter met 2 eetlepels suiker romig in een andere kom.
  • Roer het ei door het botermengsel.
  • Meng de droge ingrediënten door het botermengsel totdat een glad deeg ontstaat.
  • Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Meng de achtergehouden suiker met de kaneel.
  • Vorm balletjes van het deeg en rol ze door de kaneelsuiker.
  • Leg de balletjes met 5 cm tussenruimte op een bakplaat.
  • Druk de balletjes met een vork iets platter.
  • Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes 5 minuten afkoelen.
  • Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de snickerdoodles met een glas koude melk voor een heerlijk snackmoment.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past perfect bij de kaneelsmaak van deze koekjes.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden