Snijbiet brie taart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje brie
  • flinke bos snijbiet
  • 1 bakje creme fresch
  • 3 eieren
  • honing
  • kaas
  • bladerdeeg
  • cashewnoten
  • Variatie:
  • spinazie
  • rode bietenlo
  • broccoli

Instructies

  • Ovenschaal invetten en hierna bekleden met bladerdeeg.
  • Snijbiet wassen en in stukken snijden, in de pan kort koken.
  • Brie in plakken snijden.
  • De helft van de brie in de ovenschaal leggen, hierop de helft van de cashewnoten.
  • De uitgelekte en uitgeknepen snijbiet erop.
  • Dan de creme fresch met eieren zout en peper opkloppen en in de ovenschaal over de snijbiet gieten.
  • Dan de andere helft van de cashewnoten in de ovenschaal, brie erop een beetje honing er overheen en als laast afmaken met geraspte kaas.
  • Dit in zijn geheel in de oven voor 20-30 minuten op 225 graden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

ook lekker als klein hapje, kanzowel koud als warm gegeten worden.
Als maaltijd zou ik er een lekker salade bij maken.
Variatie:
onderop een laagje paneermeel en daarop kort geblangeerde, gehakte en uitgeknepen spinazie of rode bietenloof.
--------------------------------------------------------------------------------------------------