Aromatische Snijbonen Curry met Kip

Aromatische Snijbonen Curry met Kip

Aromatische Snijbonen Curry met Kip

Een heerlijke, snel te bereiden snijbonen curry met kip, vol van smaak en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Porties: 3
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels curry madras kruiden
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 3 sjalotten fijn gesneden
  • 400 gram snijbonen gewokt
  • 100 gram rijst gekookt
  • Snufje chilivlokken
  • Snufje zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalotten toe en bak tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kipfilet toe en bak tot deze gaar is.
  • Voeg de snijbonen en curry madras kruiden toe en wok alles samen voor ongeveer 5 minuten.
  • Breng op smaak met een snufje zout en chilivlokken.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de gewokte groenten en kip, en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de curry warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij deze kruidige curry.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 32 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Notenvrij