Snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met Bleekselderij en Rieslingsaus
Ingrediƫnten
- 1 struikje bleekselderij
- 60 g katenspek in reepjes
- 6 sjalotjes fijngesnipperd
- 1200 g snoekbaarsfilet met ontschubd vel
- Arachide olie
- 3 dl riesling
- 3 dl visfond
- 3 dl room
- 60 g koude boter in klontjes
- Zout en peper naar smaak
- Appelstroop
- 6 eetlepels fijngeknipt bieslook
Instructies
- Schil de bleekselderijstengels, snijd ze in stukjes en het katenspek in reepjes.
- Snipper de sjalotjes.
- Rooster de snoekbaarsfilets om en om (eerst op de huid) in een hete anti-aanbakpan met wat olie.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
- Kook de riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.
- Voeg de visfond toe en kook weer in tot de helft.
- Voeg 1,5 dl room toe en kook opnieuw in tot de saus begint te binden.
- Klop er op het laatste moment (vlak voor het serveren) de klontjes boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
- Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan.
- Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe.
- Roer hier 1,5 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- "Lak" de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met appelstroop en laat ze onder een zeer hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.
Presentatie:
- Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord, met daarop de snoekbaars en de gladde saus eromheen.
- Strooi de fijngeknipte bieslook erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze gastronomische snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met een verfijnde rieslingsaus en knapperige bleekselderij!
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 50 g | Sugar: 8 g