Snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met Bleekselderij en Rieslingsaus

Snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met Bleekselderij en Rieslingsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 1 struikje bleekselderij
  • 60 g katenspek in reepjes
  • 6 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1200 g snoekbaarsfilet met ontschubd vel
  • Arachide olie
  • 3 dl riesling
  • 3 dl visfond
  • 3 dl room
  • 60 g koude boter in klontjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Appelstroop
  • 6 eetlepels fijngeknipt bieslook

Instructies

  • Schil de bleekselderijstengels, snijd ze in stukjes en het katenspek in reepjes.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Rooster de snoekbaarsfilets om en om (eerst op de huid) in een hete anti-aanbakpan met wat olie.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
  • Kook de riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.
  • Voeg de visfond toe en kook weer in tot de helft.
  • Voeg 1,5 dl room toe en kook opnieuw in tot de saus begint te binden.
  • Klop er op het laatste moment (vlak voor het serveren) de klontjes boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
  • Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan.
  • Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe.
  • Roer hier 1,5 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • "Lak" de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met appelstroop en laat ze onder een zeer hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.

Presentatie:

  • Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord, met daarop de snoekbaars en de gladde saus eromheen.
  • Strooi de fijngeknipte bieslook erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze gastronomische snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met een verfijnde rieslingsaus en knapperige bleekselderij!

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 50 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Vis