Soep van Wildfond met Shiitake en Ravioli gevuld met Ricotta
Ingrediënten
- 100 gram shiitake paddenstoelen hoedjes in dunne reepjes gesneden
- ½ teen knoflook geperst
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine winterwortel in lucifergrote reepjes gesneden
- 1 steel bleekselderij in lucifergrote reepjes gesneden
- 10 verse basilicumblaadjes in reepjes gesneden
- 18 gedroogde ravioli gevuld met ricotta 3 per soepkop
- Zout naar smaak
- 2 potten wildfond ca. 1 1/8 liter
- ½ dl Madeira-wijn of rode port
- 8 sneetjes casino-bruin brood
- Stervormige broodstukken uitgestoken uit de geroosterde sneetjes
Instructies
- Bereidingswijze:
- Bak de shiitake paddenstoelenreepjes met geperste knoflook in 1 eetlepel boter gedurende 4 minuten.
- Laat ze daarna uitlekken op een zeef.
- Blancheer de lucifergrote reepjes wortel en bleekselderij gedurende 1 minuut en laat ze uitlekken.
- Kook de gedroogde ravioli in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Spoel ze af met koud water en zet apart.
- Breng de wildfond in potten met Madeira-wijn of rode port al roerend aan de kook.
- Voeg de shiitake paddenstoelen, wortel- en bleekselderijreepjes, basilicum en de gekookte ravioli toe aan de hete bouillon.
- Warm de ravioli even mee.
- Verdeel het mengsel over 6-8 verwarmde soepkommen.
- Rooster de sneetjes casino-bruin brood en steek er stervormige stukken uit.
- Serveer de hete bouillon in de soepkommen en voeg de sterren van geroosterd brood toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke wildsoep met een hartverwarmende combinatie van smaken!