Soesjes met sinaasappelroom

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter of margarine,
  • 1 mespunt zout
  • 60 g bloem
  • 2 eieren
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 250 ml slagroom
  • 1 dl vanillevla
  • poedersuiker uit strooibus,
  • zilverpillen potje, Baukje,
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • In pan 1 dl water aan de kook brengen.
  • Boter toevoegen en laten smelten.
  • Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat.
  • Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
  • Met behulp van 2 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
  • In midden van oven soesjes in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaarbakken, na 10 minuten baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 °C of gasovenstand 4.
  • Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 minuten laten staan.
  • Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
  • Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • 1 Sinaasappel goed schoonboenen.
  • Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 11/2 dl sap afmeten.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Al roerend gelatine in heet water oplossen.
  • Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
  • Intussen 11/2 dl slagroom stijfkloppen met 1 eetlepel suiker.
  • Sinaasappelmengsel door vla roeren.
  • Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
  • In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Soesjes aan zijkant opensnijden.
  • Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
  • Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
  • Soesjes over vier bordjes verdelen.
  • Bestrooien met poedersuiker.
  • Garneren met slagroom en zilverpillen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch