Soesjes met sinaasappelroom
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 50 g boter of margarine,
- 1 mespunt zout
- 60 g bloem
- 2 eieren
- 4 blaadjes witte gelatine
- 2 sinaasappels
- 250 ml slagroom
- 1 dl vanillevla
- poedersuiker uit strooibus,
- zilverpillen potje, Baukje,
- 2 eetlepels suiker
Instructies
Voorbereiden:
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- In pan 1 dl water aan de kook brengen.
- Boter toevoegen en laten smelten.
- Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat.
- Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
- Met behulp van 2 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
- In midden van oven soesjes in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaarbakken, na 10 minuten baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 °C of gasovenstand 4.
- Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 minuten laten staan.
- Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
- Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- 1 Sinaasappel goed schoonboenen.
- Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 11/2 dl sap afmeten.
- In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
- Gelatine goed uitknijpen.
- Al roerend gelatine in heet water oplossen.
- Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
- Intussen 11/2 dl slagroom stijfkloppen met 1 eetlepel suiker.
- Sinaasappelmengsel door vla roeren.
- Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
- In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Bereiden:
- Soesjes aan zijkant opensnijden.
- Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
- Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
- Soesjes over vier bordjes verdelen.
- Bestrooien met poedersuiker.
- Garneren met slagroom en zilverpillen.