Soezen

Soezen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 125 ml water
  • 60 gram boter
  • Snufje zout
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • Poedersuiker naar smaak

Optioneel:

  • gesmolten chocolade voor glazuur

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Breng in een pan het water met boter en zout aan de kook.
  • Voeg de bloem in één keer toe en roer snel met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
  • Haal het deeg van het vuur en laat het iets afkoelen.
  • Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed roeren tot een glad deeg ontstaat.
  • Spuit of lepel kleine hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de soezen ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
  • Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Vulling:
  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker naar smaak.
  • Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden en vul ze royaal met de opgeklopte slagroom.
  • Voor een extra touch kun je gesmolten chocolade over de soezen gieten als glazuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Probeer deze heerlijke soezen uit en vul ze naar wens met slagroom of andere lekkernijen!

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 122 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak