Soezen
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 125 ml water
- 60 gram boter
- Snufje zout
- 75 gram bloem
- 2 eieren
Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- Poedersuiker naar smaak
Optioneel:
- gesmolten chocolade voor glazuur
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C.
- Breng in een pan het water met boter en zout aan de kook.
- Voeg de bloem in één keer toe en roer snel met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
- Haal het deeg van het vuur en laat het iets afkoelen.
- Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed roeren tot een glad deeg ontstaat.
- Spuit of lepel kleine hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de soezen ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
- Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Vulling:
- Klop de slagroom stijf met poedersuiker naar smaak.
- Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden en vul ze royaal met de opgeklopte slagroom.
- Voor een extra touch kun je gesmolten chocolade over de soezen gieten als glazuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Probeer deze heerlijke soezen uit en vul ze naar wens met slagroom of andere lekkernijen!
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 122 g | Sugar: 1 g