Sorbet met champagne

Elegant geserveerde perziksorbet in champagneglazen, met twee bollen sorbet overgoten met mousserende champagne, gegarneerd met dunne perzikschijfjes en een muntblaadje, gepresenteerd op een rustieke houten tafel met een fles champagne erbij in zacht natuurlijk licht.

Sorbet met champagne

Fris, fruitig en feestelijk: een perziksorbet gecombineerd met bruisende champagne.
Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
opstijven 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Blender of mortier
  • kookpan
  • Sorbetière
  • champagneglazen

Ingrediënten

  • 1 kleine fles champagne sec
  • 1,5 kg perziken
  • 400 g fijne suiker
  • 1 citroen

Instructies

  • Pel de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
  • Pureer de perziken in een blender of plet ze in een mortier.
  • Voeg het sap van de citroen toe aan de perzikpulp.
  • Los de suiker op in een glas water en maak een siroop door het 5 minuten te koken.
  • Laat de siroop afkoelen en meng het met de perzikpulp.
  • Giet het mengsel in een sorbetière en laat het 1 uur opstijven.
  • Schep twee bollen van de perziksorbet in gekoelde champagneglazen.
  • Giet de champagne over de sorbet en serveer direct.
  • Voedingswaarden (per portie):

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een schijfje citroen of een takje munt voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Champagne sec, een frisse prosecco of een goede schuimwijn.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0.02 g | Sugar: 38 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs