Sorbet met champagne
Fris, fruitig en feestelijk: een perziksorbet gecombineerd met bruisende champagne.
Equipment
- Blender of mortier
- kookpan
- Sorbetière
- champagneglazen
Ingrediënten
- 1 kleine fles champagne sec
- 1,5 kg perziken
- 400 g fijne suiker
- 1 citroen
Instructies
- Pel de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
- Pureer de perziken in een blender of plet ze in een mortier.
- Voeg het sap van de citroen toe aan de perzikpulp.
- Los de suiker op in een glas water en maak een siroop door het 5 minuten te koken.
- Laat de siroop afkoelen en meng het met de perzikpulp.
- Giet het mengsel in een sorbetière en laat het 1 uur opstijven.
- Schep twee bollen van de perziksorbet in gekoelde champagneglazen.
- Giet de champagne over de sorbet en serveer direct.
- Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een schijfje citroen of een takje munt voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Champagne sec, een frisse prosecco of een goede schuimwijn.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0.02 g | Sugar: 38 g