Soto ajam 4

Soto ajam

Soto ajam 4

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 blokjes kippenbouillon
  • 4 liter water
  • 3 vette kuikenbouten
  • 3 stengels citroengras Sereh
  • 3 theelepel koenjit
  • 1 zakje Soto Ajam pasta van de plus
  • aardappels
  • chinese rijstvermicelli laska
  • 6 eieren
  • 1 prei
  • 1 flinke ui
  • gebakken uiensnippers

Instructies

  • bouilion aan de kook brengen met de blokjes kippenbouillon (4 liter water)
  • dan 3 vette kuikenbouten erbij weer aan de kook brengen en daarna gelijk zacht zetten op een heel laag pitje.
  • Drie stengels citroengras Sereh (te koop bij de lidl) in 3×3 stukken hakken en alvast bij de boulion indoen met 3 theelepels koenjit en een zakje Soto Ajam pasta van de plus.
  • Dit mag rustig minimaal 3 uur trekken.
  • Daarna de kuikenbouten laten uitlekken in een vergiet en af laten koelen
  • Aardappelen schillen en in blokjes snijden wassen en bij de soto indoen samen met dunne chinese rijstvermicelli de allerdunste. Indische mensen noemen dit laska.
  • Eieren koken een stuk of 6 die gaan er later in plakjes los bij
  • Een prei dun snijden en wassen en een flinke ui snipperen.
  • Deze twee fruiten in een wok of koekepan in iets olie en bij de soto indoen.
  • Het vel van de kuikenbouten halen en het vlees ervan in stukjes in de soto doen.
  • Als het op de borden gaat wat gebakken uiensnippers uit een potje uit de supermarkt erbij
  • en het ei in plakjes ook erbij en salamat makan maar Oftewel eet smakelijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië