Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 blokjes kippenbouillon
- 4 liter water
- 3 vette kuikenbouten
- 3 stengels citroengras Sereh
- 3 theelepel koenjit
- 1 zakje Soto Ajam pasta van de plus
- aardappels
- chinese rijstvermicelli laska
- 6 eieren
- 1 prei
- 1 flinke ui
- gebakken uiensnippers
Instructies
- bouilion aan de kook brengen met de blokjes kippenbouillon (4 liter water)
- dan 3 vette kuikenbouten erbij weer aan de kook brengen en daarna gelijk zacht zetten op een heel laag pitje.
- Drie stengels citroengras Sereh (te koop bij de lidl) in 3×3 stukken hakken en alvast bij de boulion indoen met 3 theelepels koenjit en een zakje Soto Ajam pasta van de plus.
- Dit mag rustig minimaal 3 uur trekken.
- Daarna de kuikenbouten laten uitlekken in een vergiet en af laten koelen
- Aardappelen schillen en in blokjes snijden wassen en bij de soto indoen samen met dunne chinese rijstvermicelli de allerdunste. Indische mensen noemen dit laska.
- Eieren koken een stuk of 6 die gaan er later in plakjes los bij
- Een prei dun snijden en wassen en een flinke ui snipperen.
- Deze twee fruiten in een wok of koekepan in iets olie en bij de soto indoen.
- Het vel van de kuikenbouten halen en het vlees ervan in stukjes in de soto doen.
- Als het op de borden gaat wat gebakken uiensnippers uit een potje uit de supermarkt erbij
- en het ei in plakjes ook erbij en salamat makan maar Oftewel eet smakelijk