Soto koetjai

Soto koetjai

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g prei
  • 125 g magere spekreepjes
  • 250 g hamlappen in blokjes
  • 1 stuks rookworst
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 stuks ui in kwarten
  • l water
  • 1 theelepel laos
  • 2 stuks daon salam
  • 1 theelepel sereh
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel ve-tsin
  • ½ eetlepel sambal trassi
  • 1 stuks ontpitte peper in ringetjes
  • Bouillonblokjes voor 2½ l bouillon

Instructies

  • Doe de spekreepjes, varkensvleesblokjes, kruiden, knoflook, uistukken in een grote pan met 2½ l water en trek hiervan gedurende 1½ uur een geurige bouillon.
  • Maal 500 g prei fijn in een foodprocessor en voeg dit bij de bouillon.
  • Maak op smaak met peper, versgemalen en indien nodig wat zout en als de soep nog niet
  • gebonden is, doe dit dan alsnog met een bloempapje.
  • Voeg de rookworst toe en sudder op een heel laag vuurtje nog 20 minuten.
  • Roer er de laatste paar minuten het restant van de prei, in ringetjes gesneden, aan toe, tezamen met de ringetjes rode peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met stokbrood en kruidenboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Oosters