Soto koetjai
Ingrediënten
- 750 g prei
- 125 g magere spekreepjes
- 250 g hamlappen in blokjes
- 1 stuks rookworst
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 stuks ui in kwarten
- 2½ l water
- 1 theelepel laos
- 2 stuks daon salam
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel ve-tsin
- ½ eetlepel sambal trassi
- 1 stuks ontpitte peper in ringetjes
- Bouillonblokjes voor 2½ l bouillon
Instructies
- Doe de spekreepjes, varkensvleesblokjes, kruiden, knoflook, uistukken in een grote pan met 2½ l water en trek hiervan gedurende 1½ uur een geurige bouillon.
- Maal 500 g prei fijn in een foodprocessor en voeg dit bij de bouillon.
- Maak op smaak met peper, versgemalen en indien nodig wat zout en als de soep nog niet
- gebonden is, doe dit dan alsnog met een bloempapje.
- Voeg de rookworst toe en sudder op een heel laag vuurtje nog 20 minuten.
- Roer er de laatste paar minuten het restant van de prei, in ringetjes gesneden, aan toe, tezamen met de ringetjes rode peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood en kruidenboter.