Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Meng in een grote kom de room en bouillon met de knoflookmix, zout en peper.
- Weeg de vloeistof per recept af en vacumeer dit om de juiste hoeveelheid bij de aardappelen te krijgen.
- Voeg de dun gesneden aardappelen toe aan de vloeistof.
- Als de aardappelen al gesneden zijn en in zakken zitten, laat deze dan dicht tot ze in de vloeistof kunnen worden gedaan.
- Doe de aardappelen en vloeistofmassa in een grote vacuümzak en vacumeer deze op stand 2.
- Een tip is om de vacuümzak in een bak te plaatsen zodat hij niet omvalt tijdens het vacumeren.
- Stoom de vacuümzak met de aardappelen gedurende 20 minuten in de steamer.
- Controleer of de aardappelen gaar zijn door voorzichtig in de zak te knijpen.
- Koel de aardappelen in de snelkoeler gedurende 45 minuten, niet langer om de juiste textuur te behouden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van deze aardappelgratin.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Sugar: 1 g