Spaans groentenroerei met pittige rettichsalade

Spaans groentenroerei met pittige rettichsalade

Een luchtig Spaans groentenroerei met snijbiet, geserveerd op knoflooktoast en gecombineerd met een frisse rettichsalade vol mosterdblad.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook doorgesneden
  • 2 baby rettich geschild
  • 2 el olijfolie
  • 250 g Indiaas mosterdblad
  • 3-4 el extra virgin olijfolie
  • 4 sneden geroosterd bruin brood zonder korst
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 6 eieren
  • 500 g warmoes snijbiet
  • kleine handvol platte peterselie
  • sap van een ½ citroen
  • een paar radijsjes
  • 1 paar baby raapjes geschild
  • olijfolie voor de pan
  • zout en versgemalen peper

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  • Snijd het blad van de snijbiet van de stelen en hak de stelen in stukjes van 1 cm.
  • Blancheer de bladeren 2 minuten en koel ze af in ijswater.
  • Kook vervolgens de stelen beetgaar in hetzelfde water en koel ook die af in ijswater.
  • Verwarm olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de fijngesneden knoflook tot deze goudkleurig is.
  • Voeg de stelen toe, kruid met zout en peper en roerbak dit 5 minuten.
  • Snijd de bladeren grof en voeg toe aan de pan, bak nog 2 minuten op laag vuur.
  • Klop de eieren in een kom en meng er de peterselie door.
  • Voeg het eimengsel toe aan de pan en roer langzaam tot het ei naar wens is gestold.
  • Snijd voor de salade alle groenten fijn met een mandoline.
  • Leg de groenten 10 minuten in ijswater en laat daarna goed uitlekken.
  • Meng de groenten met het mosterdblad in een kom.
  • Maak een dressing van citroensap, zout en extra virgin olijfolie.
  • Meng de dressing met de salade.
  • Wrijf de geroosterde sneden brood in met het halve teentje knoflook.
  • Leg op elk bord wat salade en een snee toast.
  • Schep het roerei op de toast en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra peterselie en een scheutje olijfolie over het roerei voor een frisse touch.
Wijnadvies:

Een frisse Spaanse witte wijn zoals Albariño past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten / Lunch / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch