Spaans groentenroerei met pittige rettichsalade
Een luchtig Spaans groentenroerei met snijbiet, geserveerd op knoflooktoast en gecombineerd met een frisse rettichsalade vol mosterdblad.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook doorgesneden
- 2 baby rettich geschild
- 2 el olijfolie
- 250 g Indiaas mosterdblad
- 3-4 el extra virgin olijfolie
- 4 sneden geroosterd bruin brood zonder korst
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 6 eieren
- 500 g warmoes snijbiet
- kleine handvol platte peterselie
- sap van een ½ citroen
- een paar radijsjes
- 1 paar baby raapjes geschild
- olijfolie voor de pan
- zout en versgemalen peper
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Snijd het blad van de snijbiet van de stelen en hak de stelen in stukjes van 1 cm.
- Blancheer de bladeren 2 minuten en koel ze af in ijswater.
- Kook vervolgens de stelen beetgaar in hetzelfde water en koel ook die af in ijswater.
- Verwarm olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de fijngesneden knoflook tot deze goudkleurig is.
- Voeg de stelen toe, kruid met zout en peper en roerbak dit 5 minuten.
- Snijd de bladeren grof en voeg toe aan de pan, bak nog 2 minuten op laag vuur.
- Klop de eieren in een kom en meng er de peterselie door.
- Voeg het eimengsel toe aan de pan en roer langzaam tot het ei naar wens is gestold.
- Snijd voor de salade alle groenten fijn met een mandoline.
- Leg de groenten 10 minuten in ijswater en laat daarna goed uitlekken.
- Meng de groenten met het mosterdblad in een kom.
- Maak een dressing van citroensap, zout en extra virgin olijfolie.
- Meng de dressing met de salade.
- Wrijf de geroosterde sneden brood in met het halve teentje knoflook.
- Leg op elk bord wat salade en een snee toast.
- Schep het roerei op de toast en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra peterselie en een scheutje olijfolie over het roerei voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een frisse Spaanse witte wijn zoals Albariño past perfect bij dit gerecht.
Garneer met extra peterselie en een scheutje olijfolie over het roerei voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een frisse Spaanse witte wijn zoals Albariño past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g