Spaans Tapas Trio: Champignons, Tortilla, Chorizo
Een heerlijk Spaans tapas trio met champignonsalade, kikkererwtentortilla en gebakken amandelen met chorizo.
Equipment
- 2 koekenpannen,
- Schaal of bakjes
Ingrediënten
- 200 gram amandelen ongepeld
- Cayennepeper
- 250 gram kastanjechampignons
- 150 gram chorizoworst stukje
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ½ blikje kikkererwten à 400 gram, uitgelekt
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 6 eetlepels Spaanse olijfolie
- 1 paprika in blokjes
- 2 eetlepels peterselie fijngesneden
- Peper
- Zout
Instructies
- Borstel de champignons schoon.
- Breng de kippenbouillon aan de kook.
- Kook de champignons 3 minuten in de bouillon en haal ze eruit.
- Klop een dressing van citroensap, knoflook, peterselie, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Marineer de champignons in de dressing.
- Fruit de paprika in 2 eetlepels olijfolie.
- Schep de kikkererwten erdoor.
- Klop de eieren los met zout en peper en giet over het kikkererwtenmengsel.
- Roer tot het ei begint te stollen en bak de tortilla 10 minuten op laag vuur met deksel.
- Bak de amandelen 5 minuten in de rest van de olie op laag vuur.
- Voeg cayennepeper en zeezout toe.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Snijd de tortilla in 6 punten.
- Rijg de champignons aan prikkers.
- Serveer de tapas op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een glas Spaanse rode wijn, zoals Rioja.
Wijnadvies:
Rioja.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g