Spaans Tapas Trio: Champignons, Tortilla, Chorizo

Een sfeervol Spaans tapas trio, geserveerd op een rustieke houten tafel. De tapas bestaan uit gemarineerde champignons op cocktailprikkers, een goudbruine kikkererwtentortilla in partjes en knapperige gebakken amandelen met stukjes chorizo. De champignons glanzen door een dressing van knoflook en citroen, bestrooid met verse peterselie. De tortilla is stevig en gevuld met kikkererwten en rode paprika. De amandelen zijn geroosterd met cayennepeper en zeezout, gecombineerd met rijke rode chorizoblokjes. De tapas worden gepresenteerd in kleine keramische schaaltjes op een houten serveerplank, met een glas Spaanse rode wijn op de achtergrond. Warm, zacht licht benadrukt de texturen en kleuren van de gerechten.

Spaans Tapas Trio: Champignons, Tortilla, Chorizo

Een heerlijk Spaans tapas trio met champignonsalade, kikkererwtentortilla en gebakken amandelen met chorizo.
Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram amandelen ongepeld
  • Cayennepeper
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram chorizoworst stukje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ blikje kikkererwten à 400 gram, uitgelekt
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 6 eetlepels Spaanse olijfolie
  • 1 paprika in blokjes
  • 2 eetlepels peterselie fijngesneden
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Borstel de champignons schoon.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Kook de champignons 3 minuten in de bouillon en haal ze eruit.
  • Klop een dressing van citroensap, knoflook, peterselie, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • Marineer de champignons in de dressing.
  • Fruit de paprika in 2 eetlepels olijfolie.
  • Schep de kikkererwten erdoor.
  • Klop de eieren los met zout en peper en giet over het kikkererwtenmengsel.
  • Roer tot het ei begint te stollen en bak de tortilla 10 minuten op laag vuur met deksel.
  • Bak de amandelen 5 minuten in de rest van de olie op laag vuur.
  • Voeg cayennepeper en zeezout toe.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Snijd de tortilla in 6 punten.
  • Rijg de champignons aan prikkers.
  • Serveer de tapas op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveertip:
Serveer met een glas Spaanse rode wijn, zoals Rioja.
Wijnadvies:
Rioja.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Groenten / Noten / Tapas / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Alle Jaargetijden