Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en dep ze droog.
- Snijd de aardappelen in plakjes van 3-4 mm dik.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de aardappelen goudbruin en gaar.
- Voeg tegen het einde van de baktijd de helft van de ui en knoflook toe en bak ze, zonder te kleuren, 2 minuten mee.
- Schep de aardappelen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal dit proces met de resterende aardappelen, ui en knoflook.
- Klop in een kom de eieren los en schep de gebakken aardappelen erdoorheen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en voeg het aardappel-eimengsel toe.
- Bak de tortilla op laag vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold is.
- Keer de tortilla voorzichtig met behulp van een deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
- Laat de tortilla 10 minuten in de pan rusten, zodat de structuur steviger wordt en de tortilla gemakkelijker te snijden is.
- Snijd de tortilla in punten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker om de tortillapuntjes als (koud) hapje te serveren met een plakje serranoham. Steek de ham met een prikker vast op de tortilla.
Wijnadvies:
Een lichte Spaanse witte wijn zoals een Verdejo of Albariño past goed bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn contrasteren mooi met de hartige smaak van de tortilla.Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 10 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g