Spaanse aardappeltortilla met bacon
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g bacon in reepjes
- 1 ui in ringen
- 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 4 geroosterde paprika's uit pot
- 5 eieren
- zout en versgemalen peper
- 1 zak aardappelblokjes minidobbeltjes, 450 g
- 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In koekenpan olie verhitten en bacon ca. 1 minuut zachtjes bakken.
- Ui en knoflook toevoegen en alles ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden.
- In kom eieren loskloppen met zout en peper.
- Aardappel, paprika en uimengsel erdoor scheppen.
- Springvorm invetten en aardappelmengsel erin scheppen, bovenkant gladstrijken. In midden van oven aardappeltortilla in ca. 25 goudbruin en gaar bakken.
- Rand van springvorm verwijderen en tortilla op schaal schuiven.
- In 8 punten snijden en peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Niet te koud: Spaanse aardappeltortilla is ook lauwwarm of op kamertemperatuur lekker, dus je kunt deze tortilla ook van tevoren bereidingstijd en dan laten afkoelen.
Serveer de tortilla niet te koud, dan gaat er veel van de smaak verloren. 35 bereidingstijd
Serveer de tortilla niet te koud, dan gaat er veel van de smaak verloren. 35 bereidingstijd