Spaanse Aardappeltortilla met Gekarameliseerde Ui en Peterselie
Equipment
- pan met dikke bodem
- grote kom
- Grote koekenpan met deksel
- Bord
Ingrediënten
- 4 grote uien in ringen
- 500 g aardappelen geschild en in blokjes
- 8 eieren
- 5 eetlepels peterselie fijngesneden
- 6 eetlepels olie bijv. olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Ui karamelliseren:
- Verwarm 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
- Stoof de uienringen op laag vuur gedurende 20 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Aardappelen koken:
- Kook ondertussen de aardappelblokjes gedurende 8 minuten.
- Laat ze uitdampen in een vergiet.
Ei-mengsel maken:
- Klop de eieren los in een grote kom.
- Voeg peper, zout en de fijngesneden peterselie toe.
- Roer de aardappelblokjes erdoor en laat dit mengsel 15 minuten staan.
Tortilla bereiden:
- Verwarm de rest van de olie in een grote koekenpan.
- Schep de helft van het aardappel-eimengsel in de pan en verdeel de gekarameliseerde uienringen er gelijkmatig over.
- Schep de rest van het aardappel-eimengsel er bovenop.
Tortilla stollen:
- Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur gedurende 20 minuten langzaam stollen.
- Laat de tortilla daarna voorzichtig op een bord glijden.
Serveren:
- Serveer de tortilla warm of koud.
- Lekker met mosterd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voorbereidingstip:
Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar deze afgedekt in de koelkast. Haal de tortilla een half uur voor serveren uit de koelkast en serveer koud in punten.Wijnadvies:
Bij deze aardappeltortilla past een lichte, frisse witte wijn zoals een Albariño of een Verdejo goed. Voor een niet-alcoholische optie is een glas verfrissend mineraalwater met een schijfje citroen ook een uitstekende keuze.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 14 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g