Spaanse Al-Andalus Gehaktballen met Kikkererwten en Tomaten

Kruidige gehaktballen, goudbruin gebakken en gegarneerd met verse kruiden, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, omringd door limoen, chilipepers en een schaaltje saus op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een warme Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en natuurlijke verlichting, zonder zichtbare of leesbare etiketten.

Spaanse Al-Andalus Gehaktballen met Kikkererwten en Tomaten

Geniet van de rijke smaken van de Spaanse Al-Andalus gehaktballen, gecombineerd met kikkererwten en tomaten voor een smaakvol gerecht!
Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g gehakt
  • 2 eetlepels Al-Andalus kruiden/specerijenmelange
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 125 g romaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g tomaat in blokjes
  • 400 g kikkererwten uitgelekt
  • 10 g platte peterselie

Instructies

  • Meng het gehakt met de helft van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange, het ei, peper en zout in een kom.
  • Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen ballen van.
  • Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de romaatjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Haal ze uit de pan.
  • Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en stoof 5 minuten.
  • Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
  • Voeg ze samen met de gehaktballen toe aan de tomaten en verwarm nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Al-Andalus gehaktballen met rijst, couscous of een frisse salade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze Spaanse gehaktballen gaan goed samen met een frisse, lichte rode wijn zoals een Tempranillo of een Garnacha.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij