Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Lepel
- Bakvorm (4 kleine met verwijderbare bodem)
Ingrediënten
- 12 Stuks ijs
- 90 ml Melk
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 100 gram Boter
- 500 gram Roomkaas
- 0.5 Stuk Citroen
- 100 gram Bloem
- 100 gram Framboos
- 100 gram Blauwe Bes
- 1 Theelepel Zout
- 200 gram Speculoos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Vet vier kleine bakvormen met verwijderbare bodem in en bekleed ze met bakpapier.
- Voor de bodem: Meng de boter met de verkruimelde speculoos.
- Druk het mengsel stevig op de bodem en zijkanten van de bakvormen.
- Voor de cheesecake: Meng in een grote kom de eieren, suiker en boter.
- In een andere kom, meng de roomkaas, kaneel, citroenschil en zout.
- Voeg de inhoud van beide kommen samen en roer tot een glad beslag.
- Voeg al roerend de bloem toe tot het beslag glad is.
- Verdeel enkele frambozen en blauwe bessen over de bodem van elke bakvorm.
- Giet het beslag erover en verdeel de rest van de frambozen en blauwe bessen.
- Bak de cheesecakes 8 minuten op 200ºC en verlaag dan de temperatuur naar 180ºC en bak nog 30 minuten.
- Laat afkoelen in de oven.
- Bedek de bakvormen met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten in de oven staan.
- Haal de cheesecakes uit de oven en laat ze verder afkoelen.
- Serveer lauw of koud.
- Serveer met een verfrissende ijskoffie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aangezien dit een dessert is, zou een zoete Spaanse wijn zoals Moscatel de Valencia goed passen bij de romige cheesecake en de fruitige bessen.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 45 g