Spaanse gehaktballetjes in tomaten-sherrysaus

Spaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met sherry en Spaanse peper – een stoofschotel met gehakt en rijke gehaktsaus, geserveerd met peterselie en stokbrood als pittig tapasgerecht uit Spanje.

Spaanse gehaktballetjes in tomaten-sherrysaus

Smeuïge gehaktballetjes met Spaanse flair, gesudderd in tomatensaus met sherry en een pittige kick van Spaanse peper.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 Spaanse peper
  • 1 tomaat met vocht
  • 2 beschuiten
  • 2 el sherry
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peterselie fijngehakt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verkruimel de beschuiten in een mengkom.
  • Plet 2 knoflooktenen met zout op een schoteltje tot een pasta.
  • Voeg gehakt, ei, peterselie en knoflookpasta toe aan het beschuitkruim en meng goed.
  • Vorm 12 kleine gehaktballetjes.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes 2 à 3 minuten rondom bruin.
  • Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
  • Snijd de uien en het laatste teentje knoflook fijn en fruit ze in de overgebleven olie.
  • Voeg het fijngesneden pepertje toe en bak kort mee.
  • Voeg de tomaat met vocht en de sherry toe.
  • Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze 45 minuten zachtjes sudderen in de saus.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk met witte rijst of knapperig stokbrood en een frisse salade met citrusdressing.
Wijnadvies:
Combineer met een Spaanse rode wijn zoals Tempranillo of Garnacha.

Voedingswaarden

Calories: 386 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 26 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Rundvlees / Stoofpot / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje