Spaanse gehaktballetjes in tomaten-sherrysaus
Smeuïge gehaktballetjes met Spaanse flair, gesudderd in tomatensaus met sherry en een pittige kick van Spaanse peper.
Ingrediënten
Instructies
- Verkruimel de beschuiten in een mengkom.
- Plet 2 knoflooktenen met zout op een schoteltje tot een pasta.
- Voeg gehakt, ei, peterselie en knoflookpasta toe aan het beschuitkruim en meng goed.
- Vorm 12 kleine gehaktballetjes.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes 2 à 3 minuten rondom bruin.
- Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
- Snijd de uien en het laatste teentje knoflook fijn en fruit ze in de overgebleven olie.
- Voeg het fijngesneden pepertje toe en bak kort mee.
- Voeg de tomaat met vocht en de sherry toe.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze 45 minuten zachtjes sudderen in de saus.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met witte rijst of knapperig stokbrood en een frisse salade met citrusdressing.
Wijnadvies:
Combineer met een Spaanse rode wijn zoals Tempranillo of Garnacha.
Voedingswaarden
Calories: 386 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 26 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g