Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Meng het gehakt met de geraspte Parmezaanse kaas, broodkruimels, eieren, zout, peper en geraspte sinaasappelschil.
- Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en rol ze door paneermeel.
- Verhit olie in een frituurpan en frituur de gehaktballetjes tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Snijd ondertussen de tomaten klein en stoof ze met geperste knoflook in wat olie gedurende 15 minuten totdat de tomaten zacht zijn en een saus vormen.
- Serveer de gefrituurde gehaktballetjes in de tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze Spaanse gehaktballetjes als tapas of als hoofdgerecht met wat vers brood om in de saus te dippen.Wijnadvies:
Deze smaakvolle Spaanse gehaktballetjes passen goed bij een glas rode wijn, zoals een Tempranillo of een Rioja. Als je liever wit drinkt, probeer dan een frisse Verdejo.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 25 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g