Spaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Een rustiek Spaans gerecht met gehaktballetjes in een rijke tomatensaus, geserveerd in een aardewerken schaal op een houten tafel, met een vintage mediterrane keuken op de achtergrond, voorzien van pastelgekleurde tegels en verse kruiden.

Spaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Bruiloftsgehakt
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g half-om-half gehakt
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g broodkruimels
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper
  • Geraspte schil van ½ sinaasappel
  • Paneermeel
  • 400 g tomaten
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Meng het gehakt met de geraspte Parmezaanse kaas, broodkruimels, eieren, zout, peper en geraspte sinaasappelschil.
  • Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en rol ze door paneermeel.
  • Verhit olie in een frituurpan en frituur de gehaktballetjes tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Snijd ondertussen de tomaten klein en stoof ze met geperste knoflook in wat olie gedurende 15 minuten totdat de tomaten zacht zijn en een saus vormen.
  • Serveer de gefrituurde gehaktballetjes in de tomatensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze Spaanse gehaktballetjes als tapas of als hoofdgerecht met wat vers brood om in de saus te dippen.

Wijnadvies:

Deze smaakvolle Spaanse gehaktballetjes passen goed bij een glas rode wijn, zoals een Tempranillo of een Rioja. Als je liever wit drinkt, probeer dan een frisse Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 25 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Hoofdgerechten
Land van herkomst Spanje