Spaanse groenteomelet

Spaanse groenteomelet

Spaanse groenteomelet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 g aardappels vastkokende / geschild en in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • ½ eetlepel(s) Paprikapoeder milde
  • 300 g tuinbonen
  • 6 eieren

Instructies

  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes in 8-10 minuten op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om.
  • Schep na 5 minuten de paprika, de paprikapoeder en tuinbonen erdoor.
  • Klop in een kom de eieren los met zout en (cayenne)peper naar smaak.
  • Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en leg de deksel op de pan.
  • Bak de omelet op matig vuur 10-15 minuten, tot de bovenkant droog en lichtbruin is.
  • Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10-15 minuten afkoelen tot lauwwarm.
  • Snijd de omelet in punten en leg ze op vier borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met knoflookmayonaise.

Tip

Tuinbonen worden mooi groen als je het velletje eraf haalt.
Snijd de boon open en duw het groene boontje eruit

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Land van herkomst Spanje