Spaanse mosselen

Spaanse mosselen

Spaanse mosselen

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 100 gram chorizo
  • 1 ui
  • ½ st rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 3 tomaten
  • 25 cl witte wijn

Instructies

  • Doe minimaal een half uur voor gebruik de mosselen in een bak gezouten water.
  • Haal het vel van de chorizo en snijd over de lengte in vieren.
  • Snijd dan plakjes van ongeveer 4 mm. dikte.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
  • Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en doe er de chorizo in zonder toevoeging van olie of boter.
  • Zodra de chorizo zijn olie heeft afgegeven fruit je de ui in deze olie.
  • Voeg dan de paprika en de knoflook toe en laat deze even rustig meebakken.
  • Zodra de paprika een beetje zacht begint te worden doe er dan de tomaten bij.
  • Zet het vuur wat hoger en doe de mosselen erbij in de pan en giet er de wijn bij.
  • Sluit de pan af met een deksel en laat een minuut of 5 koken.
  • Kijk dan of de mosselen al open staan.
  • Zodra dit het geval is schep dan alles goed om en laat nog een minuutje verder koken.
  • Zet de pan op tafel en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er stokbrood, knoflooksaus en cocktailsaus bij.
Wil je dit met kinderen eten en geen alcohol gebruiken, er is prima witte wijn zonder alcohol verkrijgbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje