Spaanse spruitjes met aardappel en chorizo

Spaanse spruitjes met aardappel en chorizo

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 200 gram aardappels vastkokers
  • 250 gram kleine spruitjes
  • ½ spaanse peper
  • ½ paprika
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 100 gram chorizo
  • 50 gram olijven
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardapelen en verdeel ze in blokjes, maak de spruiten schoon.
  • Blancheer de aardappelblokjes en de spruiten kort.
  • Verwijder de zaadjes van de paprika en snij deze met de spaanse peper julienne.
  • Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ui, spaanse peper, de paprika en de knoflook 3 minuten.
  • Schep de spruitjes en de aardappelblokjes erdoor en bak onder voortdurend omscheppen 5-7 minuten.
  • Pers de helft van de citroen uit en voeg 1 eetlepel sap met peper en zout bij het gerecht.
  • Halveer de olijven, verdeel de chorizo in reepjes en schep beide in de wok goed om, goed doorwarmen en serveren met partjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Spanje