Spaanse Stoofschotel met Hamlappen en Saffraan

Spaanse Stoofschotel met Hamlappen en Saffraan

Spaanse Stoofschotel met Hamlappen en Saffraan

Een smaakvolle Spaanse stoofschotel met malse hamlappen, aardappelen, paprika en een subtiele hint van saffraan en witte wijn. Deze stoofpot is perfect voor koude dagen en biedt een hartige en verwarmende maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg magere hamlappen
  • 4 grote aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 4 tabletten kippenbouillon
  • 1 klein flesje witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • Saffraandraadjes geweekt in warm water
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Knoflook naar smaak

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokken van ongeveer 2 centimeter.
  • Snijd de groene paprika in blokken en het vlees in blokjes.
  • Breng het vlees op smaak met peper.
  • Week de saffraandraadjes in een beetje warm water.
  • Maak de bouillon door de kippenbouillontabletten op te lossen in water.
  • Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de hamlappen aan totdat ze goed dichtgeschroeid zijn.
  • Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee tot de knoflook glazig is (pas op dat de knoflook niet verbrandt).
  • Giet de bouillon erbij en voeg de aardappelen en paprika toe.
  • Voeg het saffraanwater en de laurierblaadjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet vervolgens de witte wijn erbij en laat de stoofpot verder pruttelen tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes, verwijder de zaadjes en voeg alleen het vruchtvlees toe aan de stoofschotel.
  • Laat de stoofpot verder koken tot de aardappelen gaar zijn en de tomaat volledig is opgenomen in het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze stoofschotel met een Spaanse witte wijn zoals een Albariño of een lichte, droge Verdejo. Voor rode wijnliefhebbers is een Rioja een perfecte keuze om de rijke smaken van het gerecht te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 2.8 g | Zout: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Herfst / Winter