Spaanse Tonijn-Paprika Stoofpot

Spaanse Tonijn-Paprika Stoofpot

Marmitako
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 groene paprika's in kleine blokjes
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 750 g vastkokende aardappels bijv. Lady Christl, in blokjes
  • 100 ml droge sherry
  • 1 visbouillontablet verkruimeld
  • 4 tonijnsteaks

Instructies

  • Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui gedurende 5 minuten.
  • Voeg knoflook en paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg paprikapoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en bak nog 2-3 minuten zachtjes.
  • Meng de aardappelblokjes door het paprikamengsel.
  • Schenk de sherry, voeg het verkruimelde bouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat het geheel onafgedekt 15 minuten stoven tot de aardappel bijna gaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de saus.
  • Leg het deksel op de pan en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven (niet meer laten koken) tot de vis gaar is.
  • Notities / Tips / Wijnadvies:

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Marmitako met een gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.

Wijnadvies

Een droge Spaanse witte wijn zoals een Albariño past uitstekend bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Vis
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij