Spaanse Tonijn-Paprika Stoofpot
Marmitako
Equipment
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 groene paprika's in kleine blokjes
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 750 g vastkokende aardappels bijv. Lady Christl, in blokjes
- 100 ml droge sherry
- 1 visbouillontablet verkruimeld
- 4 tonijnsteaks
Instructies
- Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui gedurende 5 minuten.
- Voeg knoflook en paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg paprikapoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en bak nog 2-3 minuten zachtjes.
- Meng de aardappelblokjes door het paprikamengsel.
- Schenk de sherry, voeg het verkruimelde bouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur lager en laat het geheel onafgedekt 15 minuten stoven tot de aardappel bijna gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de saus.
- Leg het deksel op de pan en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven (niet meer laten koken) tot de vis gaar is.
- Notities / Tips / Wijnadvies:
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Marmitako met een gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.