Spaanse Tonijnschotel met Aardappel en Witte Wijn

Eenpansgerecht met tonijn, aardappelschijfjes, paprika en tomaat, op smaak gebracht met Spaanse witte wijn en knapperige croutons, geserveerd in een rustieke pan op een houten tafel.

Spaanse Tonijnschotel met Aardappel en Witte Wijn

Een eenvoudig en smaakvol Spaans eenpansgerecht met tonijn, aardappel en witte wijn. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ paprika in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 350 gram aardappelen in schijfjes van 1 cm dik
  • 1 eetlepel olie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 80 ml Spaanse witte wijn
  • 250 gram tonijn in stukjes
  • 70 gram oud witbrood in blokjes

Instructies

  • Snijd de ui en de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika en de tomaat in blokjes.
  • Snijd de aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.
  • Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de paprika, tomaat en aardappelen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de witte wijn en 80 ml water erbij en laat 20 minuten sudderen.
  • Voeg na 10 minuten de tonijn toe en roer goed door.
  • Snijd het witte brood in blokjes en voeg deze de laatste 2 minuten toe.
  • Serveer direct in de pan met een glas Spaanse witte wijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse groene salade en een schijfje citroen voor een extra frisse touch.

Wijnadvies:

Een droge Spaanse Albariño of Verdejo past perfect bij de tonijn en witte wijnsaus.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 42 g | Vet: 12 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Alle Jaargetijden