Spaghetti limone
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Citroen onder stromend water schoonboenen.
- Met dunschiller brede repen van citroenschil halen.
- Citroenschil en worst in pan doen, 5 dl water erbij schenken en aan de kook brengen.
- Op matig vuur worst in ca. 20 minuten gaar laten worden.
- Worst uit pan nemen en laten afkoelen.
- Kookvocht bewaren.
- Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden.
- Citroen uitpersen.
- Worsten in lengte halveren en in plakken snijden.
- Peterselieblad grof hakken.
- Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
- Spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken in ruim water met zout.
- Daarna afgieten.
- In koekenpan boter smelten, bloem in één keer toevoegen en ca. 2 minuten al roerend
- meebakken.
- Kookvocht en citroensap in pan schenken.
- Roeren tot gladde, dunne saus ontstaat.
- Vuur laag draaien, champignons door saus roeren en in ca. 5 minuten gaar laten worden. Worstplakjes en slagroom door saus roeren en even meewarmen.
- Saus op smaak brengen met weinig zout en peper.
- Spaghetti over de borden verdelen.
- Saus op pasta scheppen, royaal bestrooien met verse kruiden.
- Serveren met tomatensalade.