Spaghetti met Kip, Spek en Groenten in Tomatensaus

Spaghetti met Kip, Spek en Groenten in Tomatensaus

Spaghetti met Kip, Spek en Groenten in Tomatensaus

Geniet van deze heerlijke spaghetti met kip, spek en een mix van verse groenten in een smaakvolle tomatensaus. Perfect voor een voedzame maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 300 g spekblokjes
  • 2 kipdijfilets in stukjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • ½ groene paprika in blokjes gesneden
  • ½ courgette in blokjes gesneden
  • 150 g champignons in plakjes gesneden
  • 75 g haricots verts in stukjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af en houd warm.
  • Verhit in een braadpan de spekblokjes op middelhoog vuur en bak ze tot ze knapperig zijn.
  • Voeg de stukjes kipdijfilet toe aan de spekblokjes en bak tot de kip lichtbruin en gaar is.
  • Voeg de gesnipperde uien toe en bak mee tot ze glazig zijn.
  • Doe de tomatenblokjes, groene paprika, courgette, champignons en haricots verts in de pan en bak alles mee tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Giet het blik tomatenblokjes in de pan en laat het geheel even sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de saus over de gekookte spaghetti en geniet van deze rijke en smaakvolle maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een rode wijn zoals een Chianti of een Merlot past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal