Spaghetti met knoflook en olie
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 8 teentjes knoflook
- ½ zakje verse peterselie á 30 g,
- 1 dl olijfolie
- 2 gedroogde chillipepertjes zakje á 10 g, Silvo,
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- zwarte peper versgemalen
Instructies
- In pan spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Intussen knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
- In kopje peterselie fijnknijpen.
- In (steel)pan olie verhitten.
- Knoflookplakjes in ca. 2 minuten glazig fruiten.
- Chilipepertjes toevoegen en ca. 3 minuten meefruiten.
- Citroensap erdoor roeren.
- Van vuur af iets laten afkoelen en peterselie erdoor scheppen.
- Spaghetti afgieten.
- Olie-knoflookmengsel door spaghetti scheppen.
- Op smaak -brengen met zout en peper.
- Spaghetti over vier borden verdelen.
- (Eventueel nog wat olijfolie naar smaak erover sprenkelen).
- Serveren met (versgeraspte) Parmezaanse kaas.