Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen

Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen

Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 16 Sint Jacobsmosselen
  • 20 grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 300 gram spaghetti
  • 8 kerstomaatjes
  • 50 gram boter
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Haal de velletjes van de knoflook tenen.
  • Was de peterselie.
  • Hou wat peterselie achter voor de garnering.
  • Doe de boter, de knoflook en de peterselie in een mengbeker en maal fijn met een staafmixer, of doe dit met de keukenmachine.
  • Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de St. Jacobsschelpen en de garnalen in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met wat zout en peper. bak de gehalveerde kerstomaatjes even mee.
  • Haal alles uit de pan en bewaar op een bord.
  • Dek het bord af met aluminiumfolie.
  • Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan waar de garnalen e.d. in hebben gezeten.
  • Voeg de knoflookboter toe en laat deze smelten.
  • Meng goed door de spaghetti.
  • Voeg op het laatst nog even de inhoud van het bord toe.
  • Laat nog even mee verwarmen.
  • Verdeel over vier borden, garneer met de achter gehouden peterselie en eet smakelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis / Zeevruchten