Spaghetti met Verfrissende Zalm-Hollandaisesaus

Spaghetti met Verfrissende Zalm-Hollandaisesaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 2 zakjes Hollandaisesaus à 40 g
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 6 eetlepels citroensap
  • 1 kropsla
  • 4 eetlepels olie
  • 3 bosuitjes in dunne ringen gesneden

Instructies

  • Kook de spaghetti in ruim water met zout tot het beetgaar is.
  • Bereid de Hollandaisesaus volgens de gebruiksaanwijzing in een steelpan.
  • Roer de zalmsnippers door de saus en breng op smaak met de helft van het citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken.
  • Haal de slabladeren los, verwijder de grove nerven en scheur de sla in grove stukken.
  • Was de sla en dep droog.
  • Klop in een grote schaal een dressing van olie met de rest van het citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Meng de sla door de dressing.
  • Verdeel de spaghetti over vier borden en schep de saus erover.
  • Bestrooi met bosuitjes en serveer de salade erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië past goed bij deze spaghetti met zalm-Hollandaisesaus. De levendige tonen van de wijn zullen de frisheid van het gerecht benadrukken.

Voedingswaarden

Calories: 690 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 25 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken