Spaghetti met Verfrissende Zalm-Hollandaisesaus
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- 2 zakjes Hollandaisesaus à 40 g
- 200 g gerookte zalmsnippers
- 6 eetlepels citroensap
- 1 kropsla
- 4 eetlepels olie
- 3 bosuitjes in dunne ringen gesneden
Instructies
- Kook de spaghetti in ruim water met zout tot het beetgaar is.
- Bereid de Hollandaisesaus volgens de gebruiksaanwijzing in een steelpan.
- Roer de zalmsnippers door de saus en breng op smaak met de helft van het citroensap, zout en peper naar smaak.
- Laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken.
- Haal de slabladeren los, verwijder de grove nerven en scheur de sla in grove stukken.
- Was de sla en dep droog.
- Klop in een grote schaal een dressing van olie met de rest van het citroensap en zout en peper naar smaak.
- Meng de sla door de dressing.
- Verdeel de spaghetti over vier borden en schep de saus erover.
- Bestrooi met bosuitjes en serveer de salade erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië past goed bij deze spaghetti met zalm-Hollandaisesaus. De levendige tonen van de wijn zullen de frisheid van het gerecht benadrukken.Voedingswaarden
Calories: 690 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 25 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g