Speciale gehaktballen met een vulling van kaas

Goudbruine gehaktballen met een smeuïge, gesmolten kaasvulling die uit het midden zichtbaar is. Geserveerd in een keramische schaal, gegarneerd met verse peterselie, op een rustieke houten tafel en vastgelegd in scherp natuurlijk licht.

Speciale gehaktballen met een vulling van kaas

Een simpele, maar verassende gehaktbal met een heerlijke, gesmolten vulling van kaas. Een snelle en smaakvolle traktatie voor jong en oud.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • blokjes oude kaas of jonge kaas
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 500 gram gehakt
  • 2 theelepels komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje paneermeel
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe het gehakt in een schaal en meng er het paneermeel, het ei, de uitgeperste knoflook, de komijn, peper, zout en de gehaktkruiden door.
  • Verdeel het gehakt in ballen.
  • Snijd evenveel blokjes kaas als het aantal gehaktballen, druk de blokjes kaas in de gehaktballen en draai ze rond.
  • Tip: Druk de gehaktballen na het ronddraaien aan beide kanten plat, zodat ze niet kunnen wegrollen.
  • Smelt de boter in een pan en braad de gehaktballen, onder af en toe keren, in ± 10 minuten bruin.
  • Doe er na ± 10 minuten 1 kopje water bij en zet de pan op laag vuur.
  • Na ± een kwartier kunt u de gehaktballen eten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
Doe bij de bereiding ook nog een fijngesnipperde ui door het gehakt.
Doe er bij de bereiding een theelepel sambal oelek door.
Voordat de blokjes kaas in het rauwe gehakt gaan, kunt u ze met een plakje ham

Serveertip

Lekker met mosterd of mayonaise. Serveer de gehaktbal met brood of frietjes en een frisse salade.
 

Wijnadvies

Een soepele rode wijn, zoals een Merlot, of een stevige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 584 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 33 g | Vet: 38 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Kaas / Lunch / Rundvlees / Saus
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden