Speciale gehaktballen met een vulling van kaas
Een simpele, maar verassende gehaktbal met een heerlijke, gesmolten vulling van kaas. Een snelle en smaakvolle traktatie voor jong en oud.
Ingrediënten
Instructies
- Doe het gehakt in een schaal en meng er het paneermeel, het ei, de uitgeperste knoflook, de komijn, peper, zout en de gehaktkruiden door.
- Verdeel het gehakt in ballen.
- Snijd evenveel blokjes kaas als het aantal gehaktballen, druk de blokjes kaas in de gehaktballen en draai ze rond.
- Tip: Druk de gehaktballen na het ronddraaien aan beide kanten plat, zodat ze niet kunnen wegrollen.
- Smelt de boter in een pan en braad de gehaktballen, onder af en toe keren, in ± 10 minuten bruin.
- Doe er na ± 10 minuten 1 kopje water bij en zet de pan op laag vuur.
- Na ± een kwartier kunt u de gehaktballen eten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Doe bij de bereiding ook nog een fijngesnipperde ui door het gehakt.
Doe er bij de bereiding een theelepel sambal oelek door.
Voordat de blokjes kaas in het rauwe gehakt gaan, kunt u ze met een plakje ham
Doe bij de bereiding ook nog een fijngesnipperde ui door het gehakt.
Doe er bij de bereiding een theelepel sambal oelek door.
Voordat de blokjes kaas in het rauwe gehakt gaan, kunt u ze met een plakje ham
Serveertip
Lekker met mosterd of mayonaise. Serveer de gehaktbal met brood of frietjes en een frisse salade.Wijnadvies
Een soepele rode wijn, zoals een Merlot, of een stevige rosé.Voedingswaarden
Calories: 584 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 33 g | Vet: 38 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g