Speculaas Muffins
Heerlijke speculaas muffins, perfect voor een gezellig Sinterklaas ontbijt of tussendoortje.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 ml melk
- 225 gram cakemeel pak
- 60 gram basterdsuiker
- 75 gram boter gesmolten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zeef cakemeel, bakpoeder, suiker, zout en kruiden boven een kom.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Roer in een andere kom ei, melk en gesmolten boter los.
- Schenk het eimengsel in het kuiltje.
- Roer alles tot een licht klonterig beslag.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de oven in ca.
- 20 minuten gaar en goudbruin.
- Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
- Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de speculaas muffins warm of koud, eventueel met een beetje boter of roomboter.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g