Speculaas Muffins

Goudbruine speculaas muffins met een licht gekruide smaak, bestoven met poedersuiker en geserveerd met kaneelstokjes op een rustieke houten tafel.

Speculaas Muffins

Heerlijke speculaas muffins, perfect voor een gezellig Sinterklaas ontbijt of tussendoortje.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 225 gram cakemeel pak
  • 60 gram basterdsuiker
  • 75 gram boter gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zeef cakemeel, bakpoeder, suiker, zout en kruiden boven een kom.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Roer in een andere kom ei, melk en gesmolten boter los.
  • Schenk het eimengsel in het kuiltje.
  • Roer alles tot een licht klonterig beslag.
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in het midden van de oven in ca.
  • 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
  • Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de speculaas muffins warm of koud, eventueel met een beetje boter of roomboter.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Cupcakes / Muffins / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Sinterklaas