Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
- 320 g roomkaas
- 4 eieren
- 160 g boter
- 160 g suiker
- 2 stoofperen in kleine blokjes gesneden
- Voor de crème:
- 40 g roomkaas
- 1 vanillestokje merg eruit geschraapt
- 20 g poedersuiker
- 150 ml slagroom
- Garnering:
- 12 partjes stoofperen koelverse
- 8 speculaasjes fijn gemalen
- 30 g amandelen geroosterd
Instructies
- Laat het quichedeeg 15 minuten voor gebruik op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) of 160°C (heteluchtoven) en bereid het quichedeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Vet een quichevorm in met boter en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.
- Plaats het deeg in de vorm.
- Meng de boter met de 320 g roomkaas.
- Voeg de eieren en suiker toe aan het mengsel en klop tot een glad beslag.
- Verdeel de blokjes stoofpeer gelijkmatig over de bodem van het deeg en giet het beslag eroverheen.
- Druk de randen van het deeg naar beneden.
- Bak de cheesecake ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze daarna afkoelen.
- Voor de crème: Roer de 40 g roomkaas glad en meng het vanillemerg erdoor.
- Klop de slagroom op met de poedersuiker tot stijve pieken en voeg dit toe aan de roomkaas, meng rustig tot een homogeen mengsel.
- Bestrijk de afgekoelde cheesecake met de crème.
- Garneer de cheesecake met de gemalen speculaas, geroosterde amandelen en partjes stoofpeer.