Speculaas cheesecake

Speculaas Stoofperen Cheesecake

Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
  • 320 g roomkaas
  • 4 eieren
  • 160 g boter
  • 160 g suiker
  • 2 stoofperen in kleine blokjes gesneden
  • Voor de crème:
  • 40 g roomkaas
  • 1 vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 20 g poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • Garnering:
  • 12 partjes stoofperen koelverse
  • 8 speculaasjes fijn gemalen
  • 30 g amandelen geroosterd

Instructies

  • Laat het quichedeeg 15 minuten voor gebruik op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) of 160°C (heteluchtoven) en bereid het quichedeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Vet een quichevorm in met boter en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.
  • Plaats het deeg in de vorm.
  • Meng de boter met de 320 g roomkaas.
  • Voeg de eieren en suiker toe aan het mengsel en klop tot een glad beslag.
  • Verdeel de blokjes stoofpeer gelijkmatig over de bodem van het deeg en giet het beslag eroverheen.
  • Druk de randen van het deeg naar beneden.
  • Bak de cheesecake ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze daarna afkoelen.
  • Voor de crème: Roer de 40 g roomkaas glad en meng het vanillemerg erdoor.
  • Klop de slagroom op met de poedersuiker tot stijve pieken en voeg dit toe aan de roomkaas, meng rustig tot een homogeen mengsel.
  • Bestrijk de afgekoelde cheesecake met de crème.
  • Garneer de cheesecake met de gemalen speculaas, geroosterde amandelen en partjes stoofpeer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze cheesecake past goed bij een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Kaas / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas