Speculaascake

Speculaascake

Speculaascake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 210 gram eieren 4 stuks
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 210 gram donkere basterdsuiker
  • 210 gram echte zachte boter
  • 10 gram bakpoeder
  • 4 gram speculaaskruiden
  • Snufje zout

Instructies

  • Klop de eieren samen met de suiker en een snufje zout tot een luchtige ruban.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe.
  • Meng de bloem met het amandelmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden.
  • Voeg dit toe aan het beslag en klop stevig door.
  • Vet een cakeblik in en stort het beslag in de vorm.
  • Bak af in ca 50 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Doe altijd de prikkertest, een schone prikker is een gare cake.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Feestdagen etc Sinterklaas