Speculaasparfait met Sinaasappel en Mango

Speculaasparfait met Sinaasappel en Mango

Speculaasparfait met Sinaasappel en Mango

Een heerlijke speculaasparfait, perfect voor de feestdagen. Combineer de rijke smaken van chocolade, sinaasappel, en mango voor een verfrissend dessert dat je gasten zeker zal verrassen!
Porties: 1 personen
+ invriestijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 110 g bittere chocolade
  • 110 g speculaas
  • 4 dl slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 2 eieren
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 3 handsinaasappels
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 rijpe mango
  • Poedersuiker
  • ¾ dl slagroom
  • eetlepel suiker
  • Mint

Instructies

  • Bekleed een natgemaakte plaat met huishoudfolie en zet er 10 ringen op.
  • Smelt de chocolade au bain marie en smeer 10 strips half in met chocolade.
  • Zet de strips in de ringen (chocoladekant onder) en plaats ze koud weg.
  • Rol de speculaas fijn.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Vermeng de eierdooiers met de eieren en de suiker.
  • Klop het geheel au bain marie op tot het mengsel dik wordt (niet warmer dan 75 ºC).
  • Klop dit mengsel koud en spatel de slagroom en speculaas erdoor.
  • Vul de ringen half met het mengsel en zet ze in de diepvries.
  • Snijd 6 stukken schil van de sinaasappels en snijd deze zonder het wit in zeer dunne reepjes (zestes).
  • Breng 0,7 dl water met suiker aan de kook en voeg de zestes toe.
  • Kook ze goed door.
  • Snijd segmenten uit de sinaasappels.
  • Snijd het vruchtvlees van de mango en blend dit met de poedersuiker tot een coulis.
  • Verdun eventueel met water.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Zet de parfait op een koud bord.
  • Schep de mangocoulis op de parfait.
  • Spuit een toef slagroom op het bord.
  • Leg de sinaasappelsegmenten erbij.
  • Garneer met mint.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 10 g | Vet: 45 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 70 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / IJs
Feestdagen etc Kerst / Sinterklaas